0
Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας, εκφράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), σε συλλυπητήριο μήνυμά της για την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.
Αναδεικνύει επίσης τις τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή, που έχουν οι κυβερνήσεις, που επωφελούνται από το φονταμενταλισμό, και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μοναρχίες του Κόλπου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκ μέρους της ΠΣΟ που εκπροσωπεί 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων στο Reina Club στην Κωνσταντινούπολη.
Εκφράζουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας προς το μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Τουρκία και στους Τούρκους εργαζομένους. Η δολοφονία των 39 ανθρώπων αποκαλύπτει η ευθύνη εκείνων που σκοτώνουν αμάχους, αθώους και απλούς ανθρώπους.
Για την κατάσταση στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή υπάρχουν επίσης ηθικοί αυτουργοί: Αυτοί είναι οι κυβερνήσεις, που επωφελούνται από το φονταμενταλισμό, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια και τις αντεργατικές πολιτικές τους.
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δημιούργησαν, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν τον ISIS και τα παρακλάδια του έχουν τεράστια ευθύνη. Οι μεγαλύτερες ηθικές ευθύνες ανήκουν στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις μοναρχίες του Κόλπου.
Είναι πρόκληση και υποκρισία, ότι την ίδια ημέρα που 39 αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους,ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη δηλώνει ότι αυτός και η κυβέρνησή του θα σώσουν το αραβικό λαό.
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και οι άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες που ανταγωνίζονται για τις σφαίρες επιρροής, ώστε να κλέψουν το πετρέλαιο και να κατασκευάσουν τους ενεργειακούς αγωγούς, είναι αυτές που εκμεταλλεύονται την φονταμενταλισμού.
Η ΠΣΟ, που εκπροσωπεί το μαχητικό και διεθνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές, ιδεολογικές και γλωσσικές διαφορές τους, να παλέψουν ενωμένοι ενάντια στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές για έναν κόσμο χωρίς την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τους ανταγωνισμούς. Έναν κόσμο όπου οι λαοί μπορούν να ζήσουν αδελφωμένοι.»

Δημοσίευση σχολίου

 
Top