0



Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο νέος «αναπτυξιακός νόμος» στις Επιτροπές Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων και η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου. Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.
Το ΚΚΕ καταψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο στις Επιτροπές. Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τονίζει πως «προβλέπει προκλητικές φοροαπαλλαγές και άμεσες επιδοτήσεις, μέχρι και 20 εκατ. ευρώ, σε μεγάλες επιχειρήσεις την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η φοροαφαίμαξη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων».
Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής για το αν θα ψηφίσουν υπέρ ή κατά οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Το Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε επί της αρχής.

Η τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου 

«Καμία δίκαιη ανάπτυξη» δεν φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης ανάφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, καθώς για τους εργαζόμενους επικρατεί εργασιακή ζούγκλα, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες εκτοπίζονται από την παραγωγή και την αγορά.
Μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής για το «νέο αναπτυξιακό νόμο» τόνισε ότι η κυβέρνηση με το μοντέλο της εξωστρέφειας υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου για ανάπτυξη κλάδων που εξυπηρετούν τις εξαγωγές και όχι την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.
Πρόσθεσε ότι αυξάνεται ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης και ότι η έρευνα και η καινοτομία θα αναπτύσσεται εκεί που εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ με τις συνέργειες που προβλέπει το νομοσχέδιο διευκολύνεται η συγκέντρωση της αγοράς σε λιγότερα χέρια.
Τόνισε πως το ΚΚΕ δεν κάνει κριτική όπως τα άλλα κόμματα για να δοθούν ακόμα περισσότερα προνόμια στο κεφάλαιο ούτε και προτείνει βελτιώσεις διότι ο «αναπτυξιακό νόμος» δεν βελτιώνεται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top