0
Σε διόρθωση και προσαρμογή των λεγομένων του περί αντισυνταγματικότητας για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, στην κεντρική γραμμή της κυβέρνησης προχώρησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Μιλώντας στον «ΑΝΤ1» απέφυγε να κάνει λόγο για αντισυνταγματικό μέτρο, λέγοντας πως από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση «κάποια εξ αυτών δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος», για το οποίο αποφάνθηκε ότι «δεν το ξεπερνάμε».
Ο υπουργός Άμυνας μετά την ψήφιση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, από την Ερμούπολη της Σύρου είχε δηλώσει κατά λέξη πως «η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή».
Εκείνες τις μέρες, σχολιάζοντας την αναφορά περί αντισυνταγματικότητας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε πως «δεν θα το έλεγα με τέτοιους τόνους όπως ο Πάνος ο Καμμένος, αλλά είναι σαφές ότι είναι πάρα πολύ προβληματικό αυτό το μέτρο. Είναι στα όρια».
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα ακολούθησε την πεπατημένη οδό της υποκρισίας καθώς αποδέχθηκε και ψήφισε ένα αντιλαϊκό μέτρο και στη συνέχεια εμφανίσθηκε να διαφωνεί. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top