0



Σε εξέλιξη είναι η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Μυτιλήνη από το πρωί της Τετάρτης 2 Μάρτη, η οποία θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε τη Μόρια και ενημερώθηκε για την κατάσταση των περίπου 3.000 προσφύγων που περνούν από το hot spot που λειτουργεί στην περιοχή.
Νωρίτερα στη συνάντηση με τον Σπύρο Γαληνό, δήμαρχο Μυτιλήνης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε την πρόταση του ΚΚΕ για μεταφορά των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη εξέλιξη την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αφορμή το Προσφυγικό, σημειώνοντας ότι ανοίγει το δρόμο σε συγκυριαρχία του Αιγαίου και πως η αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ σχετίζεται με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
Ο Σπύρος Γαληνός συμφώνησε με την πρόταση για απευθείας μεταφορά των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους, λέγοντας ότι είναι θέση και της δημοτικής αρχής και ενημέρωσε πως στη Λέσβο φτάνουν καθημερινά περίπου 1.500 πρόσφυγες που μεταφέρονται αρχικά στο hot spot στη Μόρια, όπου ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 3.000 ανθρώπους και έπειτα από μία ή δύο μέρες οι περισσότεροι μεταφέρονται στον Πειραιά με επιβατηγά πλοία και ορισμένοι αεροπορικώς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Κατά την περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Μυτιλήνη, πλοίο της Frontex αποβίβασε στο λιμάνι περίπου 250 πρόσφυγες, κυρίως γυναικόπαιδα και ανάπηρους, οι οποίοι έφτασαν με τρεις βάρκες κοντά στο νησί.
Τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) Μυτιλήνης διαπίστωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την επίσκεψή του στο χώρο και στη συζήτηση που είχε με το ιατρικό προσωπικό. Ενημερώθηκε πως συνολικά υπάρχουν 15 γιατροί, 5 μόνιμοι και 10 δανειζόμενοι από τα Κέντρα Υγείας του υπόλοιπου νησιού και οι οποίοι πρέπει να φροντίσουν για την περίθαλψη 40.000 κατοίκων και για σημαντικό αριθμό προσφύγων που έχουν ανάγκη υγειονομικής περίθαλψης. Επίσης στο ΠΕΔΥ δεν υπάρχει ακτινολόγος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top